Feestkommisje

De Stichting merkekommisje Wiuwert-Britswert

Wolkom op ùs Merke

Beste inwoners,

Graag willen wij u wat vertellen over ‘de Merke’. De merke is het jaarlijkse dorpsfeest van Wiuwert en Britswert. De 3e woensdagavond van augustus is de start van het dorpsfeest, het eindigt op vrijdagavond.

Wij als merkecommissie proberen voor jong en oud een gevarieerd programma samen te stellen, rond een bepaald thema. Binnen dit thema hebben we enkele vaste onderdelen; o.a. Merkekaatsen, kinderspelen, volksspelen, matinee, een gezamenlijk ontbijt en natuurlijk live muziek in de feesttent op de terp in Wiuwert. Op het feestterrein staan een aantal kermisattracties zoals een zweef- en draaimolen, een schiettent en een springkussen. Ook een oliebollenkraam en een snackwagen ontbreken niet.

Om deze Merke financieel mogelijk te maken, vragen we van onze inwoners vanaf 16 jaar een vrijwillige bijdrage d.m.v. een intekenlijst. Hiermee heeft men gratis entree en vrije deelname aan de activiteiten. Via de dorpskrant; ‘het rabbelruske’ en het programmaboekje word u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en de invulling van het feestprogramma. Ook de ‘streetcaptains’ zullen u benaderen om mee te doen aan b.v. straatversieringen en eventuele andere opdrachten.

Kort gezegd: kom en doe mee, want de Merke is een feest voor- door- en met elkaar!!

Stichting de merkecommissie Wiuwert, Britswert.

Machiel Okkema: Voorzitter

Anneke Smink: Secretariaat

Rianne Peenstra: Penningmeester

Henny Boon

Melle Tilma

Johannes Kastelijn

Astrid Memelink