Toneelvereniging

Toneelspelen, samen iets creëren en het eindresultaat met de nodige zenuwen, maar vol trots aan onze dorpsgenoten laten zien, is natuurlijk waar we het voor doen. Uiteraard er is veel meer wat het spelen met – en voor elkaar met zich meebrengt. Een uitlaatklep die op verschillende manieren positief bijdraagt aan een stuk persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en saamhorigheid. Samen spelen, is elkaar beter leren kennen, jezelf durven laten zien, je grenzen verleggen, maar vooral erg veel plezier hebben.

Toneelvereniging “Vriendenkring” is op 20 september 1884 opgericht, wij kennen geen aparte leden of donateurs. Een ieder is bij ons lid, dit kan een spelend of een steunend lid zijn. Wij proberen elk jaar minimaal 1 avondvullend stuk en 2 kortere stukken op de planken te brengen. Hierin zien wij ook graag de jeugd van Britswert en Wiuwert terug.

De repetities en uitvoering vinden natuurlijk altijd plaats in Us Honk. Mocht je graag eens willen meespelen of doe je liever iets achter de schermen zoals; decor, schminken, soufleren of misschien wil je eens kennismaken met licht –en geluidstechniek? Dan horen wij graag van je! Kijk je liever de kat uit de boom? Word dan gewoon vriend van ons op: facebook dan blijf je in elk geval op de hoogte.

Het bestuur bestaat momenteel uit:

Klaas Van Dijk Voorzitter

Jan Alberts Penningmeester

Grietje Bakker Secretaris

Anna Hemrica Lid

Marcus van der Staal Lid

Dieuwke Tjepkema Lid